Objavljen Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023.

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini. 
 
Opći cilj Javnog poziva je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje. Ispunjavanje općeg cilja će se realizirati kroz dodjelu financijske podrške projektima organizacija civilnog društva na otocima rješavajući stvarne potrebe koje prepoznaju stanovnici otočnih sredina.

Specifični cilj Javnog poziva je osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima i to putem provedbe kvalitetnih projekata i inicijativa kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života otočnog stanovništva. Ispunjavanje specifičnog cilja će se realizirati kroz organiziranje i provedbu projekata poboljšanja kvalitete življenja na otocima.

Prihvatljivi prijavitelji Javnog poziva su organizacije civilnog društva koje imaju sjedište i djeluju na području otoka.

Javni poziv usmjeren je na jačanje uloge organizacija civilnog društva kroz organiziranje i provedbu projekata koji doprinose ciljevima održivog razvoja, a obuhvaća sljedeća područja:

•    Očuvanje prirodne i kulturne baštine otoka
•    Jačanje obrazovnih kapaciteta i provedba sportskih aktivnosti
•    Pružanje i jačanje socijalne i zdravstvene skrbi
•    Postizanje uključivog i održivog gospodarskog razvoja
•    Održivo upravljanje otočnim prirodnim resursima i briga o ekologiji
•    Razvoj održive energetike i mobilnosti

Prijavitelj, kao nositelj projektne prijave, na ovaj Javni poziv može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt. 

Iznosi potpore su:
•    Minimalan iznos tražene financijske podrške: 4.000,00 EUR
•    Maksimalan iznos tražene financijske podrške: 10.000,00 EUR

Rok za podnošenje prijava projektnih prijava je 17. srpnja 2023. godine, a prijave se vrše kroz sustav www.financijskepodrske.hr.
 
Više o pozivu na linku OVDJE.

Za sve dodatne informacije i pomoć pri prijavi slobodno nas kontaktirajte.

Ispis